pondelok 29. júna 2009

Zis-2 s posádkou (5.časť)

Na ModellBrne som pokúpil veľa užitočných pomôcok a zobár doplnkov, ktoré som hneď na druhý deň použil a vyskúšal na dioráme. Hneď som teda prilepil pár chumáčov trávy rôznych odtieňov od firmy Green line a ďaľej som pokračoval doplnením fľaškou od firmy Plusmodel.
Neskôr som sa venoval už len figúrkam. Tváre som začal malovať pleťovími odtieňmi približne v pomere 3xenglish uniform 921 + 3x dark flesh 927 + 1x scarlet 817 + 1x skin tone 815 s prídavkom buď scarlet 817, Buff 976 alebo sunny skin tone 843 v rôznom pomere, aby každá figúrka mala iný odtieň pleti. Pre tieňovanie pleti u všetkých figúrok som použil základ do ktorého som pridal cca 30% na viac english uniform a 10% scarlet. Pre zosvetlenie som použil základ s prídavkom buff a skin tone. Takto som to nechal vyschnúť a za ten čas som sa venoval modelu. Na začiatok som začal pracovať na odreninách. Skúšal som odreniny hnedo-čiernou farbou, ale boli veľmi nevýrazné, preto som ich spravil len veľmi málo. Zobral som základovú farbu (XF-58) a do nej primiešal bielu. Tým som spravil odreniny, ale iba na niektorých miestach a hlavne jemné linky okolo každej tmavo hnedej odrenine. Celý model som potom zalakoval matným lakom. Na druhý deň som pokračoval zablatením pomocou pigmentov nasucho nanášaných na najnižšie položené miesta podvozku P028 Europe dust a P029 Brick dust a zafixoval som ich červeným riedidlom od MIGa. Túto zmes som použil aj na figúrky tiež rovnykým spôsobom nanášania a fixovania. Tieňovanie figúrok som vytváral iba na tých najtmavších miestach a záhyboch. podložku som ešte pár ktrát prelakoval matným lakom a nakonci hlavne som pigmentom od Tamiye naznačil "začmudenie". Na uzávere som vyleštil grafit a kolesá s ramenami lafety zapigmentoval podobným spôsobom ako na modeli a figúrkach. Tým sa práca na modeli skončila. Prilepil som model o podložku a už som sa venoval len figúrkam. Dokončoval som tedu už len tváre a čiapky. Podľa návodu boli čiapky khaki zvonku a zvnútra šedé. Khaki som použil Tamiyu a šedé vnútro napodobuje Vallejo Dark sea grey s maličkou kvapkou U.S. Olive z rady Panzer Aces. Nakoniec som maloval oči. ,,Bielko" tvorí oejová farba titanová biela s trochou farby Flesh. Sú malované štetcom 0/5 a každá figúrka ich má inak veľké aby sa na seba veľmi nepodobali. Zrenice sú maľované iba dvoma odtieňmi: Umbra pálená a Pruská modrá.

2 komentáre:

  1. Dobrý celok, ale čo ti ja viem, to delo pôsobí dosť tmavo. Asi by to ešte chcelo pozosvetľovať. Minimálne aspoň ten štít.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. To bude asi tým, že je to fotené s bleskom . Už sa to blíži ku koncu. Ale ešte sa tam asi toho veľa zmení. Uvidím čo bude v mojich silách.

    OdpovedaťOdstrániť