streda 9. novembra 2011

Chevy Cameo (AMT 1/25) Hotovo

Po takmer 3 mesačnej abstinencií od modelov, som sa s radosťou pustil do dokončenia tohto doposaľ ani mnou nepochopeného projektu... Podzostavy modelu som už len zlepil dokopy a tešil som sa na záverečnú patinu, kde som sem-tam pridal ešte hrdzu, niekde viac pigmentu a niektoré diely som nanovo prefarboval aby som bol spokojnejší....korbu som doslova zasypal pigmentami a prilepil sud s olejom, hadicu, starú batériu a nejaké koleso s prehrdzaveným diskom a vyfučanou a spuchnutou pneu.
Všetko v rátane okien som preprášil buffom a niekotré časti som ešte za čerstva od "prachu" očistil zbrúseným špáradlom a tvrdým štetcom. jedno okno som "rozbil" a prelepil igelitom a oblepil lakovníckou páskou (čo mal farmár po ruke v dielni, to použil).

Príbeh spočíva asi v tom že auto je síce pojazdné už 50 rokov, ale udržať ho v dobrom stave sa chudobnému farmárovi z Oklahomy na farme mimo civilizácie veľmi nepodarilo. chýba veľa dielov a je také hrdzavé že už nad ním začali krúžiť Supi, ale na kŕmenie kráv, koňov a všetkých tých "Old Ranch" extrémov mu to na zvážanie hnoja a iných zázrakov rozhodne stačí.